Molekylteater

 
 

”Molekylteater - en atoms bekännelser” är en annorlunda teaterupplevelse där publiken får vara med och delta. Vad händer i den värld du inte kan se? Kasta dig in i molekylernas mikrokosmos av rörelse och ta reda på saken.


Föreställningen Molekylteater är ett samarbete mellan kunskapsteatern Allikateatern och institutionen för kemi- och bioteknik vid Chalmers. Med utgångspunkt i den molekylära vetenskapen har studenter och forskare vid institutionen bidragit till att skapa en interaktiv föreställning, med rörelse och glädje, för mellanstadieelever.


Föreställningen innefattar två delar. I första delen spelas scener upp av skådespelarna och genom den sceniska berättelsen får publiken lära känna de olika atomernas karaktärer. I den andra delen får publiken själva gestalta och med egna ord beskriva atomerna och därigenom fördjupa sina kunskaper om atomer ytterligare.


Föreställningen framfördes vid sex tillfällen under Vetenskapsfestivalen i Göteborg maj 2011. Under hösten 2011 spelades Molekylteater på Universeum - läs mer på www.universeum.se

Just nu pågår bokningen för spelningar under våren 2013.


För att boka en egen molekylteater se kontaktuppgifterna till höger. 

Fakta

Ladda ned säljblad här


Längd: ca 6o min

Pris: 6 000:- andra föreställningen samma dag samma lokal 4 000:- Eventuell transport, logi & traktamente tillkommer.

Medverkande:
2 skådespelare

Maxpublik: ca 60 elever

Plats: Valfritt, kräver viss mörkläggning. Om antalet i publiken är fler än 30 behövs två lokaler (klassrum) i andra delen av föreställningen.

Spelyta: Anpassningsbart

Ljus/ljud:

Elkrav: inga speciella krav

Bygg/rivtid: 30 / 30 min

Målgrupp: Åk 4-6

Övrigt: Informationsmaterial finns att tillgå. Utjämningsbidrag: finnes för föreställningar inom Göteborgs kommun.


Bokning

031-84 50 37, info@allikateatern.nu


Kontakt:
Franck Olofsson
0732 52 16 72,

info@allikateaten.nu
www.allikateatern.nu