KUNSKAPSTEATER

– teater för vetgiriga

 

Kontakt
Allikateatern
Kulturhuset Oceanen
Stigbergstorget 8
414 63 GÖTEBORG

031 - 84 50 37 info@allikateatern.nu
www.allikateatern.nu

 

Lär oss gör vi genom hela livet och det finns massor av olika sätt att lära på. Vi läser böcker, vi övar, vi lyssnar. I skolan och på olika utbildningar genom livet är lärometoderna ganska statiska och det är inget fel med det. Men den största kunskapen når vi genom en variation av att lyssna, läsa och att se kunskap ur olika synvinklar vilket många gånger ger aha-upplevelser.

Kunskapsteater är ett sätt att förmedla kunskap genom teater. På scenen, konferenslokalen, klassrummet eller parken gestaltar våra kunniga och pålästa skådespelare olika karaktärer som på något sätt bär med sig kunskap. Det kan vara allt från en ostindiesjöman som just klivit av båten och förtroligt berättar om sina upplevelser; livet på båten och vilka olika varor han fört med sig hem till sin fru; självaste Carl von Linné som ger en ingående, euforisk beskrivning av sina botaniska upptäckter och teorier eller en nutida eller framtida medmänniska som med glimten i ögat problematiserar de miljöproblem som vi står inför.

Genom mötet med dessa karaktärer får vi ny insyn och nya vinklar av kunskap som vi redan har eller ibland är helt nya för oss - som kan väcka nyfikenhet och intresse som kan komplettera, engagera och inspirera oss till att lära mer. Kunskap berikar livet och teater är ett fantastiskt sätt att lära sig mer på.

Under fliken Föreställningar kan du läsa mer om våra föreställningar. Vi är alltid öppna för nya idéer, nya karaktärer eller ämnen - vi älskar ju också att lära oss mer - det är därför vi gör kunskapsteater!

Ladda ned ett informationsblad om våra kunskapsteaterföreställningar här:
All_folder2011.pdf

MÅLSÄTTNING
Vi vill genom skrattet öppna publiken och få den att sänka garden, för att då drabbas av allvaret. Ett av våra främsta mål är att nå dem som vanligtvis inte söker sig till teater. Det gör vi genom ett brett utbud, ett riktat marknadsföringsarbete, hitta nya arenor för teatern och genom uppsökande teater. Vi har inga begränsningar gällande målgrupp utan vänder oss till både barn och vuxna. I vårt arbete använder vi oss av såväl befintliga texter, som av nyskriven dramatik. Utifrån lusten att berätta skildrar vi personer och ämnen från vetenskapliga områden och historiska perioder.

BAKGRUND
Kunskapsteater.nu skapades 2009. Syftet var att skapa ett eget forum för Allikateaterns alla kunskapsteaterproduktioner. Allikateatern är en etablerad frigrupp grundad 1998 i Göteborg som sedan starten har satt upp drygt 30 olika produktioner på skolor, företag, i kulturhistoriskt intressanta områden och på etablerade scener i både Stockholm och Göteborg.

Läs mer om Allikateatern på www.allikateatern.nu


 

Kunskap berikar livet

 
BOKA NU
MolekylteaterMolekyl.htmlMolekyl.htmlshapeimage_3_link_0shapeimage_3_link_1